Sisäisen Kehityksen Tavoitteet (IDG) avainasemassa kestävän kehityksen saavuttamisessa
15.10.2024
Sisäisen Kehityksen Tavoitteet (IDG) ovat nousussa keskeiseksi ratkaisuksi kestävän kehityksen haasteisiin. IDG-viitekehys, joka lanseerattiin vuonna 2021, tukee YK:n Kestävän Kehityksen Tavoitteita (SDG). Sen mullistava tulokulma on painottaa ihmisten sisäisiä kyvykkyyksiä, joita tarvitaan maailman yhä monimutkaisempien haasteiden ratkaisemiseksi. IDG korostaa, että kestävän tulevaisuuden saavuttaminen edellyttää paitsi teknisiä ja rakenteellisia muutoksia, myös yksilöiden ja organisaatioiden ajattelutapojen, arvojen ja käyttäytymisen uudistamista.
Keskeiset taidot
IDG määrittelee 23 tärkeää sisäistä taitoa, jotka on jaettu viiteen osa-alueeseen: Oleminen, Ajattelu, Suhteet, Yhteistyö ja Toiminta. Nämä kyvykkyydet auttavat yksilöitä ja organisaatioita toimimaan tehokkaammin ja tukemaan SDG-tavoitteita, kuten eriarvoisuuden vähentämistä, koulutuksen parantamista ja ilmastonmuutoksen torjumista. Sisäisen transformaation merkityksen ovat tunnistaneet monet instituutiot. Voit lukea lisää esimerkiksi seuraavista julkaisuista, UNDP ja Ives et all.
Kansainvälinen nousu
IDG on jo herättänyt vahvasti kansainvälistä huomiota. Lokakuussa 2024 IDG oli osa historiallista pyöreän pöydän keskustelua Valkoisessa talossa, isäntänä Andrew Mayock, Yhdysvaltain presidentin toimeenpanoviraston liittovaltion kestävän kehityksen päällikkö. Myös hallitustenvälinen ilmastopaneeli (IPCC), YK:n ympäristöohjelma (UNEP) ja UNESCO ovat tunnistaneet ihmiskeskeisen transformaation merkityksen osana laajempia kestävän kehityksen tavoitteita. Julkinen politiikka ja teknologia eivät yksin riitä – tarvitaan ihmisten sisäistä kehitystä ja kykyä ratkoa syvälle juurtuneita, systeemisiä ongelmia.
Soveltaminen organisaatioissa
IDG:tä hyödyntävät jo monet edelläkävijäyritykset, kuten Google ja IKEA. Valtioista Costa Rica ja Peru ovat ottaneet IDG käyttöön saavuttaakseen SDG:t. Akateemisesta maailmasta IDG:tä edistävät merkittävät tieteilijät, kuten Amy C. Edmonson (Harvard Business School), Otto Scharmer (MIT), Robert Kegan (Harvard University) ja Daniel J. Siegel (UCLA).
Potentiaali tulevaisuudessa
IDG tuo esiin "sisäisen ja ulkoisen muutoksen" vuorovaikutuksen, jossa yksilön kasvu on keskeistä yhteiskunnalliselle muutokselle. Viitekehys auttaa kehittämään taitoja, kuten resilienssiä, empatiaa ja yhteistyökykyä, jotka ovat välttämättömiä uudistavalle ilmasto- ja kestävyystoiminnalle.
IDG:n potentiaali mullistaa kestävän kehityksen ajattelu on jo nähtävissä, ja sen merkitys tulee kasvamaan tulevaisuudessa.
Lisätietoa löydät Inner Development Goals -sivustolta: https://innerdevelopmentgoals.org
Kuinka sinä voisit hyödyntää IDG:n viitekehystä ja nousua?
Tule webinaariin, jossa pääset Anna Sorkon ohjaamana tutustumaan tähän transformatiiviseen viitekehykseen.
Anna Sorko: Sisäisen Kehityksen Tavoitteet uudistavan liiketoiminnan viitekehyksenä
Keskiviikko 6.11.2024 klo 18–19.30 Zoom
Tämä vuorovaikutteinen ja valmentava webinaari tutustuttaa sinut IDG:n taustoihin ja viitekehykseen.
Webinaari sopii
- Sinulle joka haluat yhdistää Henkisen kasvun ja Uudistavan liike-elämän.
- Kaipaat (kansainväliseen) liike-elämään sopivaa viitekehystä.
- Haluat syvällisen ja monipuolisen työkalun yritysvalmennukseen.
Voit odottaa webinaarilta
- Tutustut viitekehykseen, joka on kolahtanut monelle edelläkävijälle ensikuulemalta.
- Oivallat oman vahvuutesi ja seuraavan kehityskohteesi viitekehyksessä.
- Saat keskustella ja verkostoitua muiden aiheesta kiinnostuneiden kanssa.
Webinaarin vetää Bondauttaja Oy:n yhteisöohjautuvuusvalmentaja ja IDG-hub-kordinaattori Anna Sorko.
Tule kokemaan muutoskyvykkyyden viitekehys.
Lue lisää Annasta Wiisas Kasvun sivuilta
Verkostoidu Annan kanssa Linkedinissä
Tutustu Bondauttaja Oy:n toimintaan