Stressi ja minä - työkalut parempaan elämänlaatuun

7.10.2024

Miten stressiä voi helpottaa?

 

Tunnetko olosi stressaantuneeksi? Stressi on normaali osa elämää, mutta pitkäkestoinen stressi voi heikentää merkittävästi elämänlaatua, vaikeuttaa keskittymistä ja jopa johtaa terveysongelmiin. Onneksi stressiä voi oppia hallitsemaan! Tässä kolme vinkkiä, jotka voivat auttaa sinua hallitsemaan stressiä ja palauttamaan mielenrauhan. 

 

  •  Hengitysharjoitukset – Nopein tapa rauhoittua

    Hengitysharjoitukset auttavat rauhoittamaan kehon ja mielen nopeasti. Hengitä syvään nenän kautta, pidätä hetki ja puhalla hitaasti ulos suun kautta. Toista tämä muutaman kerran. Tämä yksinkertainen harjoitus aktivoi kehon rauhoittumismekanismit. 

     

  •  Tunnereaktioiden hallinta – Katkaise stressin kierre

    Stressi ei aina johdu ulkoisista tekijöistä, vaan siitä, miten reagoimme niihin. Kun tunnet stressin nousevan, pysähdy ja kysy itseltäsi, onko tämä reaktio todella tarpeen. Anna itsellesi lupa tuntea, mutta älä jää kiinni negatiivisiin tunteisiin. Tämä auttaa katkaisemaan stressin kierteen ennen kuin se kasvaa. 

     

  •  Mindfulness – Ole läsnä hetkessä 

    Mindfulness eli tietoisuustaidot auttavat keskittymään nykyhetkeen. Kiinnitä huomiota aistimuksiin, hengitykseen ja siihen, miltä kehossasi tuntuu juuri nyt. Tämä auttaa vähentämään stressaavia ajatuksia ja palauttamaan läsnäolon tunteen. Stressi kuuluu elämään, mutta sen ei tarvitse hallita arkeasi. Aloita pienillä askelilla ja huomaat, kuinka nämä keinot tuovat mielenrauhaa ja parantavat hyvinvointiasi sekä fyysisesti että henkisesti.  

 

Pysy rauhallisena ja pidä huolta itsestäsi! 

 

Työpaja 14.11. klo 18 Stressi ja minä, työkalut parempaan elämänlaatuun 

Paikka Zoom

Työpajan ohjaajana toimii Taina-Kareena Haukka

Lue lisää Tainasta täältä

Kotisivut